Kazım SEKİLİ
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği
  Osmancık Şubesi Başkanı

Değerli Dostlar,
     Sen düzelmedikçe âlemi düzeltemezsin. Sen yenilenmedikçe âlemi yenileyemezsin. Herşey bizde başlar diyerek çıktığımız bu yol hayırlar getirir inşallah. Sabır ve kararlılıkla yarınlarımızı inşâ etmek için mücadelemize başlamış bulunuyoruz.
     Anlatılır ya, kuşlar sabahleyin en güzel sesleriyle öterler de "yahu bizi kimse dinlemiyor, herkes horul horul uyuyor, öyleyse biz kime ötüyoruz ki?" deyip de nağmelerini kesmezler. Onlar elinden gelen en güzel şarkıları mırıldanmaya devam ederler. Bizler de bildiğimiz şarkıları okumaya devam edelim, bununla insanları bir nebze âgâh edersek ne mutlu bize. Neyin başarı veya başarısızlık olduğuna gelince, bunlar bizim mevzumuz değil! Çünkü bizler sefer odaklı olmakla memuruz, zafer odaklı olmakla değil! Sefer kuldan, zafer Allah'tandır.
     Bizler, herhangi bir iltifat, takdir, tebrik, teşekkür beklemeksizin işimizi yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Eğer ürettiğimiz değerli bir eserse eninde sonunda değerini bulur, yok eğer değersizse zaten takdire gerek yoktur. Ülkemizde çoğu insan takdir, tebrik ve teşekkür görmediği ve yaptıkları taltif edilmediği için hayata, mesleğe, işine küser gider. Ben de bunu bir türlü anlamam: Ne demek takdir görmek? Ne demek iltifat almak? Biz bunları iltifat için mi yapıyoruz? Eğer öyleyse bu ne ucuz alışveriştir! Heba olmuş onca emektir!
     Bütün kalbimle inanıyorum ki insan eğer zafer odaklı yaşamaya başlarsa bir müddet sonra insan olmaktan çıkacak ve güya hakkı olduğunu iddia ettiği başarıları, zaferi kendine vermediği için Tanrısal kudreti de sorgulamaya çalışacaktır. Bendeniz hiçbir şeyin hakkımız olduğuna inanmıyorum, eğer hakkımızsa zaten kimse onu engelleyemez eninde sonunda bizi bulur, eğer kavuşmamışsak hakkımız değilmiş deriz geçeriz. Geçeriz ama işimize bakmaya da devam ederiz. Turgut Uyar'ın dediği gibi sadece göğe bakmayalım, işimize bakalım, Cahit Zarifoğlu'nun daha zarif deyimiyle içimize bakalım.
​     Selam ve dua ile...

TDED GENEL MERKEZ

www.tded.org.tr